Yksi näistä yllätyksellisistä asioista on niinkin perinteinen kokkaamisen
perusaine kuin suola tai ehkä lähemmin tarkasteltuna nimenomaan Himalajan-suola.
Olen ollut tietoinen, että tämä kyseinen suola on puhdasta luonnon suolaa, jota
saadaan Himalajan vuoristosta. En ole kuitenkaan tiennyt sitä sanottavan
maailman puhtaimmaksi suolaksi, koska se on syntynyt miljoonia vuosia sitten
niin sanotusta alkumerestä sen jäädessä puristuksiin mannerlaattojen väliin.
Siellä se on Himalajan vuorten kätköissä säilynyt puhtaana kaikelta saasteelta.
En myöskään
tiennyt sen sisältävän 84 alkuainetta ja mineraalia, kuten esimerkiksi rautaa,
magnesiumia, kalsiumia ja kaliumia. Teollisesta suolasta nämä ovat hävinneet valmistusprosessin
myötä. Toisin kuin teollisesti valmistettu suola, on Himalajan suolan kide
sellaisessa muodossa, että se pystyy imeytymään paremmin elimistöömme.
Olen lukenut
paljon kirjoituksia Himalajan suolan terveys vaikutuksista, sekä puolesta että
vastaan. Itse en usko, että ainoastaan Himalajan suolan käyttö vahvistaa
luitamme tai hidastaa ikääntymisen merkkejä. Enkä todellakaan kuvittele, että
tarvittava määrä alkuaineita ja mineraaleja saataisiin pelkästään Himalajan
suolaan siirtymällä. Uskon kuitenkin lukemani perusteella sen ehkäisevän
lihaskramppeja ja suonenvetoja sekä vaikuttamaan joiltain osin unenlaadun
parantamiseen ja yleisen energiatason ylläpitämiseen sekä vastustuskyvyn
lisäämiseen. Tarpeeksi viisas en ole kommentoidakseni väitteitä Himalajan
suolan vaikutuksista ph-tasapainon säätelyssä, verenpaineen säätelyssä jne.
Itse olen
siirtynyt käyttämään Himalajan suolaa joka päiväsessä ruuan laitossa, osittain
lukemani perusteella ja osittain sen pehmeän maun takia, vaikka uskonkin osaan
lukemastani en kuitenkaan juo sitä teelusikallista veteen sekoitettuna joka
aamu, kuten useat tuntuvat tekevän. Olen vain yksinkertaisesti korvannut
teollisesti valmistetun suolan Himalajan suolalla ja uskon sen olevan
huomattavasti terveellisempi vaihto-ehto perheessämme, jossa tykätään leivänkin
päällä olevat tomaatit ja kurkut maustaa suolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti